Blog

Wat klankschalen te maken hebben met Ondernemen-vanuit-je-Hart

Zoals altijd vraag ik mijn tandarts na de halfjaarlijkse controle: En? Ga je nog naar Rwanda binnenkort? Mijn tandarts is namelijk een engel. Zodra hij kan, gaat hij naar Rwanda. Andere tandartsen opleiden, in een land met heel veel kiespijn en nauwelijks medische hulp. In een instituut zonder elektriciteit en stromend water. Het afgelopen jaar hebben ze daar 20.000 mensen van hun pijn afgeholpen, vertelt hij enthousiast. Dan wat somberder: ‘tis maar een druppel op een gloeiende plaat, volgens sommigen.

Wat!!!?? 20.000 mensen van kiespijn afhelpen ‘maar een druppel’? Ik denk aan de klankschaalmeditatie waar ik pas was geweest. Daar lag ik heerlijk te luisteren naar het wegsterven van een klank, ontstaan door een tikje tegen een schaal. Wanneer is die klank er nou écht niet meer, vroeg ik me af. Zou het niet zo zijn dat het eeuwig doorgaat? En ik bedacht: zo is het ook als je oprecht iets goeds doet voor een ander. Het mag dan uit je blikveld raken, maar het werkt eindeloos door. 20.000 mensen van kiespijn af helpen is HUGE!

Lieve ondernemers, laat je niet ontmoedigen als het allemaal (nog) weinig effect lijkt te hebben. Integer ondernemen vanuit je hart is eindeloos krachtig! (En nooit voor niets geweest)

Mocht je willen zien wat mijn tandarts allemaal doet: http://www.fada.nl

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 comments on “Wat klankschalen te maken hebben met Ondernemen-vanuit-je-Hart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *