Studiestress

Ver van de deadline ziet alles er nog rooskleurig uit. Je hebt vertrouwen in een goede afloop, het plannen gaat nog in een optimistische flow. Misschien heb je zelfs wel zin in jezelf die stof eigen te maken. Maar echt beginnen doe je niet.
Een tijdje kun je fluitend blijven rondlopen, al uitstellend om allerlei redenen.

Dan opeens blijkt zich toch duidelijk een donkere wolk boven je leven te hebben samengepakt. Een wolk die studie of school heet. Je voelt je verlamd, moedeloos, je hebt misschien zelfs paniekaanvallen en je slaapt slecht: stress! Wat je ook doet, studeren is het niet.

De tijd is verstreken, nu moet het gebeuren. Maar de blokkades die er al waren, waardoor je uit ging stellen, zijn er nog steeds. En nu in alle hevigheid. Dit kan dus zo niet langer, want je loopt vast op allerlei manieren en je lol in het leven heeft zwaar hieronder te lijden.

Blokkades

Hoe eerder je je realiseert dat je lijdt onder blokkades, hoe beter! Dan kan je je faalangst, scriptiestress of uitstelgedrag aangaan. En oplossen. En een studieachterstand voorkomen. Het oplossen van je blokkades is een investering voor je hele leven.
Misschien denk je: ‘Ik heb dat nou eenmaal, ik moet alleen harder mijn best doen’. Dat kan. Alleen werkt dat meestal de zaak alleen maar tegen. Of misschien denk je ‘ik probeer het al zo lang, dus blijkbaar is er geen oplossing’. Heel begrijpelijk. Want juist bij een blokkade is er sprake van een blinde vlek. De neiging om uit te stellen is er al voordat je er erg in hebt.

Een blokkade is een verstoring in je energiesysteem, veroorzaakt doordat je hersenen je situatie hebben gekoppeld aan een oude situatie die ze ooit opgeslagen hebben als ‘onveilig’. Die verstoring is er al voordat jij rationeel hebt kunnen nadenken. Met Emotional Freedom Technique kan je de koppeling oplossen. Een coach met inzicht kan je helpen te ontrafelen wat er speelt en dat vervolgens te neutraliseren.

TRE werkt in algemene zin kalmerend op je systeem waardoor je meer ontspannen bent en effectiever en meer geconcentreerd kunt werken.

Studenten krijgen 50% korting op een strippenkaart

Nieuwsgierig geworden? Neem dan hier contact op>>