Gezond eten

Je bent niet de enige!

Zou het niet heerlijk zijn als je niet méér aandacht aan eten besteedt dan nodig?
Als je helder voelt wát en hoeveel je nodig hebt. Als je voelt wat niet goed voor je is en dat je dat dan vanzelf niet meer wíl eten? En dat je er gewoon van kon genieten?

Heel veel mensen hebben last van de manier waarop ze met eten omgaan. En last van wat dat met hun lichaam doet.

Met wilskracht aan dit probleem werken helpt niet, in ieder geval niet op de lange termijn. Want het probleem gaat eigenlijk niet over eten en calorieën verbranden maar over hoe je met jezelf en het leven omgaat. Emoties en overtuigingen.
En als je die onder ogen ziet en oplost dan heb je vanzélf zin in bewegen en hoef je maar een klein stukje chocola in plaats van de hele reep.

Programma Eetpatronen

In het Programma Eetpatronen inventariseren we alles omtrent je eetpatroon: hoe je omgaat met eten, waar je voor bezwijkt, wanneer dat is, wat je voelt als je je niet aan je voornemens hebt gehouden, waar je je liever mee bezig zou willen houden, etc. etc.

Met EFT neutraliseer je vervolgens je emoties en overtuigingen rond eten zodat ze steeds minder je keuzes en handelen bepalen. Na het programma Eetpatronen zal je figuurlijk lichter door het leven gaan. Grote kans dat je ook letterlijk lichter wordt, maar, of je nu afvalt of niet, je zult lekkerder in je vel zitten.
Het programma is een eerste aanzet waarna je zelf genoeg handvatten hebt om verder te gaan. Het kan ook fijn zijn om het programma uit te breiden om grondig en gedisciplineerd de verschillende aspecten verder aan te pakken.

TRE werkt in algemene zin kalmerend op je systeem waardoor je meer ontspannen bent en minder triggers ervaart die je aanzetten tot een ongezond eetpatroon.

Let op!: als je in de gevarenzone zit van een ‘echte’ eetstoornis zoals bijvoorbeeld Anorexia Nervosa en Boulimia, ga dan naar een arts! En vraag eventueel of dit EFT-programma ondersteuning kan bieden. Kijk hier voor meer informatie en tests.

Wil je meer weten? Neem dan hier contact op>>

De Maatjes

Bij de Maatjes gaan we in een groepje op weg naar moeiteloos afvallen. Praktijk Welvaren organiseert op verzoek verschillende cursussen gericht op het op natuurlijke wijze minder snakken naar (bepaald) voedsel, het oplossen van de emoties rond overgewicht en het creëren van goede balans tussen je brandstof en je verbranding. Heb je een paar maatjes met wie je samen een kort (2uur) of lang programma (8 weken)  zou willen doen? Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Blijf je snakken naar bepaald voedsel en krijg je maar geen grip op de emotionele kant van eten? Ondanks al je goede voornemens toch de verleiding niet kunnen weerstaan? Moedeloos omdat je al heel lang op wilskracht tegen overgewicht vecht, zonder blijvend resultaat?

Zou het niet heerlijk zijn als je niet méér aandacht aan eten besteedt dan nodig? Als je helder voelt wát en hoeveel je nodig hebt? Als je voelt wat niet goed voor je is en dat je dat dan vanzelf niet meer wíl eten? En dat je er gewoon van kan genieten?

‘Afgelopen maanden heb ik bij Simone het programma Eetpatronen gedaan. Simone heeft mij heel rustig en aandachtig geholpen verschillende onderwerpen rondom eten te onderzoeken en te ‘bekloppen’. Hierbij kwam soms veel emotie vrij en was het met momenten behoorlijk confronterend. Het resultaat is dat ik veel meer inzicht heb in waar dingen vandaan komen en zelf meer grip heb op moeilijke momenten. Door de coaching van Simone kan ik nu met een voedingscoach verdere stappen maken naar een definitief gezond en evenwichtig eetpatroon.’
ND uit Delft, 42 jaar (9 sessies)

‘Heb ik mijn doel bereikt? Nou meer dan dat. Ik ben niet opeens afgevallen, maar ik voel wel dat ik nu op mijn ‘laagste punt’ ben. Ik heb veel minder vechtmomenten, en als ik ze heb, zijn ze niet meer onoverkomelijk: ik weet hoe ik het aan moet pakken. Maar daarnaast voel ik meer acceptatie van mezelf, ben ik openener naar mensen en zijn me echt sleuteltjes aangereikt op meerdere gebieden. Het is een geweldig proces, de methode werkt zo goed, het is echt bizar’ Vera uit Delft, 40 jaar (8 sessies)

‘Mijn uitdaging was om mijn eetbuien aan te pakken. Ik was me bewust van de momenten wanneer deze plaatsvonden en waardoor. EFT heeft me geholpen op die momenten juist te voelen wat er met mijn lijf gebeurd. Door het kloppen op verschillende punten van het lichaam was er meer ruimte en loste die behoefte naar snacken op. Ik vond de gesprekken ook heel fijn. Kreeg veel inzichten en hoe ik deze tijdens EFT kon toepassen. Dank je wel Simone’ Anoniem (4 sessies)

Wil je meer weten? Neem dan hier contact op>>