Pesten

Ben je ooit gepest en heb je er nu nog steeds last van? Ook in situaties die objectief gezien helemaal niet zo bedreigend zijn?

Dat is niet zo vreemd: Als je hersenen een situatie menen te herkennen als ‘gevaarlijk’, dan ga je direct in de stressrespons, zelfs als er op dat moment geen wezenlijk gevaar dreigt. Hoe je jezelf ook toespreekt, in zo’n geval schakelt je primitieve brein je ratio uit.

Deze automatische reactie kun je met EFT neutraliseren. En dan blijkt dat een van de ‘sleutels’ te zijn bij het oplossen van ongezonde eetpatronen of moeite hebben met spreken voor een groep, bijvoorbeeld. Het gepest-zijn-geweest komt heel vaak voorbij in sessies die ogenschijnlijk over andere dingen gaan.

Ook als je op dit moment gepest wordt kan EFT je enorm helpen. De deuken in je zelfbeeld kun je meteen herstellen, de boosheid krijgt meteen een plek (veel gezonder voor jezelf!), je voelt minder angst voor bepaalde situaties.

TRE kan hierbij ook behulpzaam zijn. Deze techniek werkt in algemene zin kalmerend op je systeem waardoor je meer ontspannen bent en minder gauw uit balans raakt in spannende omstandigheden.

Meer informatie over pesten en de gevolgen ervan kan je vinden op de websites van De Stichting Pesten en de Stichting Aandacht voor Pesten. Deze stichtingen hebben ook het vertrouwen uitgesproken over de waarde van Emotional Freedom Technique bij het oplossen van de gevolgen van pesten. EFT Praktijk Welvaren staat vermeld op hun website.

Pesten: iets verschrikkelijks wat mensen elkaar aandoen. Moge in de toekomst steeds meer mensen bewust worden van hun eigen emotionele uitdagingen en hoe ze die kunnen oplossen, zodat die niet op anderen hoeven te worden uitgeleefd!

Wil je graag een keer bespreken hoe ik jou zou kunnen helpen? Neem dan hier contact op.